Website powered by

Cuprul (V)

General / 02 February 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 143, februarie 2019

*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, RomâniaOmul se naște cu o zestre genetică și spirituală uimitoare. Una dintre capacitățile uluitoare moștenite este auto-vindecarea bolilor. Deși transmisă pe cale genetică între generații, mulți oameni au ales să se îndoiască și să-și ignore propriul geniu, devenind inconștienți de adevărata lor putere lăuntrică. Drept urmare, ea a rămas într-o stare latentă pe parcursul vieții, aștepând să fie recultivată prin imaginație și creativitate și dezvoltată cu ajutorul energiilor propriului spirit divin.  

Cercetătorii, bioenergoterapeuții, șamanii, vindecătorii și studiile din ziua de azi demonstrează veridicitatea proprietăților cuprului, acesta fiind considerat unul din metalele favorite pentru stimularea vindecării, datorită capacității sale de a genera un câmp de forță atractor pentru vibrațiile iubirii, rezonând cu chakrele plexului solar și cu cea a inimi. Odată deschise aceste trasformatoare energetice, cuprul elimină blocajele și echilibrează polaritățile energiilor emise și recepționate, declanșând sistemul de auto-apărare împotriva oricărei agresiuni energetice. Drept urmare, ființa umană este împământată la energiile planetei și totodată conectată la spiritul său din dimensiunile superioare. Buna funcționare a organismului decurge în parametrii normali. De pildă, cea mai simplă metodă de terapie și de influențare a stării de sănătate este purtarea metalului ca bijuterie direct pe piele sau deasupra hainelor, îndeosebi ziua la lumina Soarelui. Sau, poate fi aplicat direct pe locul afectat, însă atenție la calitatea metalului (ex.: să nu fie combinat cu metale impure), la forma sa și la simbolul gravat. Cele mai utilizate forme sunt cercurile (ex.: medalioanele) și semicercurile (ex.: brățările), hexagoanele, spiralalele, romburile sau pătratele (ex.: coliere, cercei), fiecare având rolul său. Proprietățile metalului cresc, dacă acesta este activat prin curățare. Când cuprul vine în contact cu pielea sau cu zona organului, se deblochează puterea chakrelor și crește fluxul energetic atras din dimensiunile superioare, producând curenți electrici, ce influențează starea de sănătate a organului. Ca atare, noul flux electric generat curăță energetic organul și mediul, iar prin gândurile pozitive emise, energiile stagnante de la nivelul organului sunt transformate în lumină. Curățarea zonei se face timp de 5 sau 8 sau 13 sau 21 minute, după care se repetă procedura în fiecare zi timp de minim două săptămâni, până când organul afectat se reechilibrează. De pildă, ameliorați durerile sau echilibrați vitalitatea organelor dacă aplicați cuprul în zona rinichilior, a ovarele, a inimii, a tiroidei, a esofagului, a încheieturilor (în cazul artritelor), a tâmplelor (în cazul durerilor de cap). Datorită capacității sale de energizare, cuprul ajută și în anemie și la stimularea creierului, în transmiterea impulsurilor dintre neuroni, ca atare creierul se vascularizează, se reduc cheagurile de sânge (ex.: accidentele vasculare pe creier) și durerile de cap.   

Proprietățile sale de curățare și antibacteriene au atras atenția și în alte domenii. De pildă, în țările dezvoltate tot mai mulți proprietarii de piscine aleg să dezinfecteze apa cu argint și cupru, în loc de clor, întrucât această substanță a provocat alergii respiratorii (ex.: astm). În domeniul textilelor, producătorii de haine de lux fabrică veșminte ce se auto-curăță și nu necesită spălare. La baza acesor articole vestimentare, sunt fibrele textile naturale, precum bumbacul, combinate cu mici particule de cupru. S-a descoperit că mișcarea sub un cer senin, generează electricitate. De exemplu o plimbare într-o zi însorită, ajută cuprul să genereze fluxuri de electricitate care curăță hainele de impuritățile organice chiar în timp ce omul merge.

Anterior: Cuprul (IV)  I  Următor: Cuprul (VI)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)