Întrebări & Răspunsuri

1. Ce beneficii îmi oferă un consult medical holistic?

  • descoperi cauzele fundamentale ale problemelor tale de sănătate
  • rezolvi multe probleme de natură fizică, emoțională și comportamentală
  • regăsești speranța și încrederea în restabilirea stării de sănătate 
  • regăsești puterea de a fi tu însuți
  • schimbări profunde în multe domenii din viața ta.

2.  Îmi doresc să cunosc cauza problemei mele de sănătate. Medicina holistică mă ajută în acest sens?

Da. Răspundem la întrebarea "Ce a cauzat problema de sănătate?". În cadrul consultației holistice pacientul are parte de o experiență eliberatoare, și nu numai asupra propriei regenerări, ci și asupra stării de sănătate a celor dragi și cunoscuților lor. I se oferă o înțelegere mult mai profundă și mai clară a factorilor care se ascund la rădăcinile problemelor fizice sau mentale, precum și a multor alți factori adiționali care provoacă dependențe și tipare comportamentale nesănătoase.

Pe baza diagnosticului, a localizării durerilor și simptomelor specialistul identifică principalele emoții, gânduri, traume și fapte ce au condus la respectiva problemă. Dacă este cazul, sunt adresate și o serie de întrebări specifice. Pacientul are parte de momentul „A-haaa!”. Acest moment are loc atunci când el este ajutat să își amintească o  emoție, o trăire îngropată în subconștient, precum și alegerea, convingerea sau credința asociată acesteia, care împreună i-au creat clientului o boală fizică sau de ordin psihologic.  Când apare acel „A-haaa”, procesul de însănătoșire a și început. Pacientul înțelege cauza bolii și este îndrumat cu sfaturi ce îi deschid o nouă perspectivă asupra procesului de restabilire a stării de sănătate.

Astfel, pacientul recapătă speranță și încredere în puterea de regenerare, chiar și în cazurile în care alți specialiști au eșuat înainte. 

3. Cum privește medicina holistică problema de sănătate?

Provocați de boală de multe ori intrăm în criză și aceasta duce la panică. Cu cât suntem mai sensibili și orgolioși, cu atât suferim mai mult de pe urma vibrațiilor celor din jur. Însă suferința, durerea și problemele de sănătate sunt revelatoare. Fiecare criză este un pas înainte. Monahul Rafail Noica (fiul filosofului Constantin Noica) consideră boala o judecată asupra propriei vieți, o provocare și o invitație din partea lui Dumnezeu de a merge mai departe.

4. Cum poate o criză sau o problemă de sănătate să fie un pas înainte? Convinge-l tu de asta pe unul ca mine care suferă mult, are pierderi și greutăți în viață!

Ai răbdare. Afirmația este paradoxală, însă este înțelept să înțelegem că până și în existența problemelor de sănătate îl putem descoperi pe Dumnezeu. Acest adevăr reprezintă o mare barieră conceptuală pentru majoritatea oamenilor și de aceea uneori dăm greș în procesul de regenerare și în viață. 

5.  Și care este această semnificație ascunsă?

Este important să nu uităm niciun moment că Dumnezeu, întotdeauna, în fiecare clipă, este Totul. Asta ne va ajuta să scăpăm repede de ideea dualistă că atât binele cât și răul sunt absolute. Afirmația că în realitate Dumnezeu poate fi descoperit și simțit ca un bine suprem chiar și în ceea ce este rău, precum bolile, exprimă în esență ideea că problema de sănătate cu care ne confruntăm nu este de fapt un rău absolut și că, prin urmare, el nu se opune în mod absolut binelui. Trăind experiența bolii, ne luptăm de fapt cu slăbiciunile noastre, cu propriile noastre emoții, păreri, concepții, alegeri și decizii. Ni se oferă ocazia să constatăm că am fost lipsiți de iubire și că ne-am comportat în mod inuman cu ceilalți oameni.

6.  Pentru mine este importantă sănătatea mea. Ce ar trebui să fac pentru a-mi ameliora / îmbunătăți / reechilibra starea? Ce sfat îmi oferiți?

Vă sfătuiesc conservarea forțelor și odihna spiritului. Totul este energie, vibrație și echilibru. Dacă nu ierți sau urăști de moarte pe cineva, nu te vindeci. Gândirea și iubirea sunt vibrații și se propagă. Cunoașterea și iubirea refac echilibrul corpului, aceasta însemnând sănătate. Dacă sunt negative, stresul crește. De la sentimente, gânduri, priviri, până la gesturi, vorbă și fapte se înregistrează și suntem răspunzători. 

Prin urmare, nu este nevoie să fim mai buni decât unul sau altul, ci să fim cât de buni putem. Astfel, ne putem apăra de gândurile rele ale altora opunându-le un gând binevoitor. Bunăvoința are o forță mult mai mare decât ura și poate să o întoarcă. Mai mult, vom iradia un fluid ca un magnet cu posibilități nelimitate.  

7.  Îmi este frică, chiar pot fi din nou sănătos?

Ceea mai mare frică a noastră nu este aceea că nu suntem destul de buni, ci aceea că avem puteri nemăsurate. Nu întunericul din noi, ci lumina noastră este cea care ne înspăimântă. 

Modestia ta nu este utilă celorlalți. Nu este nimic măreț în a te face mic pentru ca ceilalți să nu se simtă amenințați de prezența ta. 

Ne-am născut pentru a manifesta măreția lui Dumnezeu pe care o avem în interiorul nostru. Nu este doar în câțiva dintre noi; ea există în toți. 

Și pe măsură ce lăsăm lumina din noi să strălucească, le oferim celorlalți – în mod conștient – permisiunea de a face la fel. 

Pe măsură ce ne eliberăm de frică, prezența noastră îi va elibera, automat, și pe ceilalți. 


Te îmbrățișez! 

Cu drag, 

Andra Simionescu

Consultant medicina holistică