Website powered by

Întreţinerea şi curăţarea bijuteriilor din cupru

General / 03 February 2022

Recomandări:

 • În ceea ce priveşte suprafaţă nelăcuită a produslui artistic este necesară o foarte bună curăţare, respectiv îndepărtarea tuturor urmelor de grăsime sau de transpiraţie înainte de depozitare / păstrare; 
 • A se păstra într-un mediu cât mai ermetic (de ex.: pungă ziplock / etanşabilă din care i se scoate oxigenul), ferit de umezeală şi lumină;
 • Dacă în dreptul brăţării pielea capătă nuanţe verzui sau albastre, le puteţi îndepărta cu apă caldă şi săpun;
 • Metodele de curăţare privind bijuteriile din cupru prezentate mai jos sunt probate şi testate de noi Arta în Carpaţi S.R.L.;

De evitat:

 • zgâriatul, agăţarea sau contorsionarea suprafeţei lăcuite, întrucât duce la crăparea suprafeței lăcuite, implicit la oxidarea bijuteriei;
 • curăţarea bijuteriilor cu pastă de dinţi sau cu bicarbondat de sodiu;
 • contactul cu produsele cosmetice (ex.: unt de corp);
 • purtarea bijuteriilor în piscină, în cadă sau la duş;
 • purtarea bijuteriilor în timpul antrenamentelor sportive sau la sala de forţă; 
 • purtarea bijuteriilor în timpul tratamentelor cu sulf;
 • purtarea bijuteriilor în timpul gătitului cu alimente cu aciditate crescută (ex.: ceapa contribuie la procesul de oxidare rapidă);
 • depozitarea bijuteriilor în preajma obiectelor care pot elibera sulf: elastice din cauciuc, ziare, piele, mătase, folii de plastic
 •  depozitarea bijuteriilor una peste alta.

Metode de curăţare

1. Pentru bijuteriile lăcuite pe suprafaţa exterioară şi nelăcuite pe suprafaţa interioară

Fie că bijuteria este curăţată zilnic sau o dată la două luni, beneficiile cuprului nu se diminuează.  

Dacă bijuteria este lăcuită pe suprafaţa exterioară, atunci ea îşi va păstra luciul şi strălucirea oferită de noi în urma amplului proces de şlefuire, prin urmare această porțiune nu necesită curățare. Pe suprafața interioară bijuteria nu este lăcuită, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de electricitatea cuprului prin contactul direct cu pielea, dar această porțiune va oxida, respectiv îşi va pierde strălucirea pe partea interioară şi se va colora în albastru/verde/maroniu.

 • Nu folosiţi alcool, şerveţele umede sau produse care conţin alcool;
 • Dacă bijuteria este puţin oxidată (ex.: prezintă urme de amprente) sau nu a fost curăţată de mult timp şi toată suprafaţa interioară este maronie, trebuie să tăiaţi o felie de lămâie, apoi o mai tăiaţi încă o dată în jumătate; pe suprafaţa uneia din jumătăţi şi pe marginea ei puneţi sare cât mai fină, până se acoperă integral; frecaţi cu ea suprafaţa oxidată a bijuteriei; apoi, cu o cârpă moale de bumbac, clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Pentru ca brăţara să îşi păstreze luciul pe suprafaţa interioară, procesul de curăţare se repetă o dată la două zile; 
 • Curăţare chimică: un produs dezoxidant pentru cupru, care nu conţine alcool şi poate fi achiziţionat de la magazinele de specialitate. Pentru a-l folosi, însă, purtaţi mănuşi. Frecaţi suprafeţele oxidate cu o bucată de bumbac îmbibată în dezoxidant pur. Clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Curăţare chimică (pentru redarea luciului iniţial): frecaţi suprafaţa oxidată cu pâslă şi pastă abrazivă de lustruit.

2. Pentru bijuteriile nelăcuite atât pe suprafaţa exterioară, cât si pe cea interioară

Fie că bijuteria este curăţată zilnic sau o dată la două luni, beneficiile cuprului nu se diminuează. 

Dacă la solicitatea dumneavoastră expresă, produsul este nelăcuit atât pe suprafaţa exterioară, cât şi pe cea interioară, atunci bijuteria işi pierde din luciul oglindă, respectiv din strălucirea oferită de noi în urma complexului proces de şlefuire.

Procesul de curăţare se face zilnic sau cel mult o dată la două zile.

 • Dacă bijuteria este puţin oxidată (ex.: amprente), folosiţi o cârpă de bumbac înmuiată în oţet şi apoi în sare. Frecaţi uşor bijuteria. Clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Dacă bijuteria este puţin oxidată (ex.: prezintă urme de amprente) sau nu a fost curăţată de mult timp şi toată suprafaţa interioară este maronie, trebuie să tăiaţi o felie de lămâie, apoi o mai tăiaţi încă o dată în jumătate; pe suprafaţa uneia din jumătăţi şi pe marginea ei puneţi sare cât mai fină, până se acoperă integral; frecaţi cu ea suprafaţa oxidată a bijuteriei; apoi, cu o cârpă moale de bumbac, clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Puteţi lăsa bijuteria într-un vas cu oţet cât să o acopere pentru cca. 20 minute, apoi spălaţi-l cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Dacă doriţi să beneficiaţi de puţin luciu (totuşi nu va avea luciul iniţial) trebuie să fierbeţi 5 minute bijuteria nelăcuită într-un vas cu apă, oţet şi sare grunjoasă neiodată (două linguri de oţet, două linguri de sare şi apă cât să o acopere). Clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Curăţare chimică: un produs dezoxidant pentru cupru, care nu conţine alcool şi poate fi achiziţionat de la magazinele de specialitate. Pentru a-l folosi, însă, purtaţi mănuşi. Frecaţi suprafeţele oxidate cu o bucată de bumbac îmbibată în dezoxidant pur. Bumbacul ajută la prevenirea zgârierii suprafeţei metalice. Clătiţi cu apă caldă şi săpun. Ştergeţi la urmă cu un prosop uscat de hârtie sau bumbac.
 • Curăţare chimică (pentru redarea luciului iniţial): frecaţi suprafaţa oxidată cu pâslă şi pastă abrazivă de lustruit.


Apa vie / Apa moartă

General / 04 July 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 154 iunie 2020 și nr. 155 iulie 2020

*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România

Basmele, lengendele și miturile lumii nu-s fantezii sau produse ale imaginației unor oameni, așa cum se susține în general, ci-s “documente” cu informații ca oricare alte mesaje și din care se conturează profilul vieții spirituale și prospere a unei civilizații. Adeseori, se vorbește de eroi solari, de Feți-Frumoși care au aspirat la transcederea condiției umane, obținând Tinerețea fără Bătrânețe și Viața fără de Moarte. Tranzitând dimensiunile, se luptau cu balauri și își vindecau conștiința, rănile și bolile trupului cu ajutorul gândurilor, al cântecelor și al apei. Se spune că veneau pe pământ la Apele Inferioare, la anumite izvoare tămăduitoare de “apă vie” și “apă moartă”. Un astfel de exemplu este în basmul   Harap-Alb: “Fata Împăratului Roșu răpede pune capul lui Harap-Alb la loc, îl înconjoară cu cele trei smicele de măr dulce, toarnă apa moartă, să steie sângele și să se prindă pielea, apoi îl stropește cu apa vie. Atunci Harap-Alb îndată învie și, ștergându-se cu mâna la ochi, zice suspinând: - Ei, da’ din greu mai adormisem! – Dormeai tu mult și bine Harap-Alb, de nu eram eu, zise Fata Împăratului Roș, sărutându-l cu drag și dându-i iar paloșul în stăpânire”. Apoi, eroii solari se duceau la constelații în ceruri, la Apele Superioare de cristal sau la Apele de diamant, își găseau pacea și se uneau cu liniștea și Sinele. 

Fascinați de aceste povești, cercetători români și nu numai au constatat că apa vie și apa moartă au mișcări magnetice. Mai mult, structura lor este asemănătoare cu cea a acidului dezoxiribonucleic (ADN) din cromozomi și reprezintă suportul materialului genetic. Apa vie, denumită științific și apa biologică, fierbe la 105°C și nu îngheață la 0°C. Ea captează și reemite instantaneu o energie cosmică ce reprezintă izvorul de întreținere al vieții și este optic activă în sens levogir (deviază planul luminii polarizate spre stânga). Acest tip de apă se găsește în izvoarele de munte, în izvoarele din zone cu păduri de stejar și din zone vulcanice (“acolo unde se bat munții în capete”), dar și în apa distilată, în apa natural alcalină. În lipsa apei de izvor, “apa vie” poate fi asimilată și din sucurile din legume și fructe proaspete (după o oră de la extracție, proprietățile apei vii scad la jumătate). O altă metodă recomandată este maceratul la temperatura camerei, în apă plată a unei ideograme de cupru, (lasat timp de minim opt ore, de regulă 24h și maxim șapte zile în funcție de ciclul lunar și solar), a legumelor rase (de ex.: morcovi). După strecurarea legumelor, apa devine “apă vie”, se poate bea, dar se poate folosi și ca fertilizator la plante. De asemenea, apa de la robinet, fiind tratată cu nitriți, nitrați, metale grele (ex.:plumb) și clor nu este apă vie. Pentru dezinfectarea ei, fierberea nu este o soluție întrucât temperatura ridicată crește concentrația lor, uneori dezvoltând radicali liberi, care pot afecta organismul (ex.: tiroida). Însă,  puteți dezinfecta apa potabilă punând o linguriță de argilă (luată de la magazinele naturiste) la un litru de apă potabilă. Similar, apa se va încărca cu energie cosmică și va alcaliniza sângele. Apa biologică preparată în casă se lasă să stea câteva ore în bătaia luminii și a soarelui. Ambianța camerei trebuie să fie una plăcută (se ascultă muzică clasică, se evită certurile), deoarece persoana care pregătește ritualul, va adresa naturii o rugăciune sau sincere gânduri și sentimente de iubire. Astfel, are loc procesul de restructurare moleculară a apei în vederea echilibrării energetice a organismului. Mai mult, dacă în natură rotația planetei și a câmpului ei electromagnetic amprentează apa vie, persoana care prepară apa vie acasă, va folosi un vas ceramic cu gât și-l roti cu mâna dreapta spre stânga, creând un vortex ce modifică structura magnetică a apei. Apa moartă, denumită științific și apa antagonică, are rolul de a inhiba procesele vitale și este optic activă în sens dextrogir (rotește planul de polarizare al luminii spre dreapta). Ea se găsește și în apa distilată alături de apa neutrală, care are rol de cărăuș al toxinelor din corp.

Indiferent de sursa apei vii (ex.: izvor, suc de fructe, apa potabilă dezinfectată cu argilă sau cupru), este dăunătoare stocarea în recipiente/sticle de plastic. Acest material, deși este ieftin din punct de vedere financiar și des utilizat în industria alimentară și cosmetică, este totuși toxic întrucât în compoziția sa se regăsesc multe chimicale (ex.: Bisfenol A), care dezechilibrează sistemul endocrin (glandele, hormonii etc.). Apa vie se lasă la soare și se depozitează în vase a căror compoziție este una organică, cea mai indicată fiind ceramica, pentru că lutul menține alcalinitatea. În sezonul rece se recomandă ceramica închisă la culoare sau pictată (ex.: cea neagră de Marginea, jud. Suceava), în sezonul cald cea portocalie. Cu alte cuvinte, vasele din plastic nu pot întreține polarizarea luminii din apa vie, rotația spiralată levogiră a atomilor nu mai are loc. În consecință, apa vie nu mai este alcalină și însuflețită, ci își schimbă polaritatea și devine apă moartă, ducând la creșterea acidității și la dezvoltarea bacteriilor în stomac. Mai mult, plasticul nu păstrează vitaminele și mineralele apei vii, pe când ceramica da. Astfel, vara apa vie este oxigenată, răcoroasă, menține nivelul de glucoză necesar în corp și ne ferește de insolații, iar iarna temperatura apei este optimă pentru gât. Calitățile și modalitățile de utilizare a apei moarte/vii și ale lutului erau cunoscute și civilizațiilor antice-neolitice (ex.: Egipteni, Nazca, Cucuteni-Trypillia, Vădastra, Gumelnița, Yangshao-Majiayao). Mărturii privind acest cult sunt înseși vasele ceramice, unele având o capacitate de 1L, altele însă ajung și la 8L. Pe fundul unor ulcioare, căni, farfurii, strachine și supiere, la exterior sau la interior sunt prezente spirale levogire pictate sau incizate. Gâtul și suprafața lor sunt îmbogățite și cu alte tipuri de spirale: unele imită valurile apei, altele sunt în pereche Yin-Yang, iar altele sunt simple levogire-dextrogire. Vasele cu spirale dreptunghiulare sau cu unghi de 90° probabil erau destinate conservării alimentelor solide (ex.: făină, cereale, fructe și semințe uscate).   

Enigma polarizării luminii în apă l-a fermecat și pe austriacul Viktor Schauberger. Ca și civilizațiile predecesoare, el a studiat curgerea râurilor, pârâurilor și a izvoarelor și a înțeles misterul apei vii-apei moarte. I-a descoperit scurgerea în forme răsucite, circulare și formarea vârtejurilor. A observat că perimetrul unui cerc este un sistem închis care izolează interiorul de restul energiei din univers, în timp ce spiralele de tip foietaj sunt un sistem deschis. Cele anti-orar generează apa vie, precum și răcorirea, răcirea și purificarea aerului; ele constituie o formațiune “aspirant-implozivă”, care ne apare ca o curbură spațială infinită. Implozia are la bază un vortex auto-întreținut, unificator, ce susține viața și sănătatea, determină creșterea puterii de absorbție energetică și evoluează în mediu fluid, având un efect ordonator și de reducere a temperaturii mediului. Spiralele dextrogir (cu rotația în sensul acelor de ceasornic) produc apa moartă, încălzirea aerului, explozie, presiune, fragmentare, epuizarea resurselor, boală și chiar moarte. Imitând natura, el a creat un complex de tuburi cu diametru progresiv mai mic, oferindu-i apei tendința de a curge în spirală, într-o turbulență cicloidă. Când iese din tub, are loc o eliberare gigantică de energie. Mai mult, i-a venit și ideea realizării unor mașinării al căror principiu l-a definit astfel: „Dacă aerul sau apa se învârt într-o formă ondulată numită coloidală, rezultă o acumulare de energie care poate să provoace levitaţia”. Astfel, în timpul celui de-al doilea razboi mondial, el a conceput mai multe discuri zburătoare pentru nazişti, care funcţionau pe un mod de „propulsare cu vortex lichid” (o tehnologie care ar anula gravitaţia), submarine, sisteme de purificare a aerului şi aparate de producere neconvenţională a energiei electrice. Toate acestea se bazau pe deplasarea apei sau aerului prin „ţevi răsucite” sau „ţevi cu filet” care nu erau altceva decât forme spiralate. Potrivit inventatorului, mișcarea apei sau a aerului în sens centripet, adică din afară spre înăuntru, nu mai creează nicio opoziție, nici o fortă de frecare și atunci apa care circulă prin țevi generează o energie egală cu pătratul vitezei de deplasare.

Spațiul-timp al găurilor negre

Article / 10 June 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos mai 2020 

*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România


Urmare întrebărilor: “Ce a declanșat Big Bang-ul?”, “Ce a fost înainte de Big Bang?”, “Care este sursa misterioasă a energiilor ce determină expansiunea spațiului-timp a universului?”, fizicianul teoretician Nikodem Poplawski de la Universitatea New Haven consideră universul nostru ca fiind o gaură neagră născut dintr-un alt univers printr-o gaură neagră. Mai mult, când câmpul găurii negre este puternic răsucit, se formează ceea ce noi numim materie.

Câmpurile cosmice cunoscute generic sub denumirea de „singularitate energetică” sau „găuri negre-quasari”, „găuri negre-găuri albe” sunt precum convertorii, ele spiralează şi răsucesc spațiul-timp creat de liniile electromagnetice, generând oscilaţii strălucitoare cvasi-periodice. Datorită mișcării spiralate, cercetătorii au constatat două etape principale. Etapa de absorbție, moment în care câmpul gravitațional se spiralează și devine o gaură neagră ce aspiră praf cosmic, materie, stele şi alte găuri negre. Este ca și cum am răsuci o linguriță într-un borcan cu miere, gaura formată reprezentând gaura neagră, iar liniile spiralate din miere reprezentă vortexul spațiu-timp al găurii negre. Cea de-a doua etapă este cea de emisie, moment în care liniile câmpului își schimbă polaritatea și devin un bec luminos denumit quasar sau, probabil, o gaură albă. Se emit diverse energii și radiaţii, inclusiv radiații radio, jeturi luminoase spiralate şi bulgări de particule, unii de mărimea sorilor sau a planetelor. Deci, quasarii se alimentează cu materie de la gaura neagră din centrul galaxiilor sau a stelelor și prin schimbarea polarității energetice o readuce la stadiul de energie și radiație. În multe cazuri, aceste nuclee galactice strălucitoare emit și noi particule. Pentru a înțelege complexitatea procesului cuantic în 4D, imaginați-vă un cordon sau o eșarfă pe care o spiralați, cu mâna stângă răsuciți în sensul acelor de ceasornic și cu mâna dreaptă răsuciți în sensul invers al acelor de ceasornic. Răsuciți tot mai mult cordonul în jurul propriei axe, până începe a face noduri și aparent și găuri. Similar, prin rotație liniile energetice ale universului se răsucesc în bucle locale spațiu-timp și formează aparentele găuri negre, quasari și materia specifică. Curenții formați din mișcările opuse, determină două forțe: una care împinge materia și una care o atrage, apărând iluzia deplasării particulei, a bulgărilor sau a orbitei planetelor în vastul câmp gravitațional spațiu-timp.

Astfel de fenomene au fost observate, de pildă, la gaura neagră Markarian 335 din constelaţia Pegasus. Jeturi cârlionțate cu materie se văd și la gaura neagră din galaxia Messsier 87. La Perseus A 3C84 din galaxia NGC s-au văzut jeturi de plasmă, la super masiva gaură neagră din centrul galaxiei PKS 1413+ 135 au fost identificate particule de gaz, similar şi la cea din centrul galaxiei NGC 5548 aici norii de gaz şi vântul aproape eclipsau gaura neagră. Quasarul APM 08279+5255 este situat în constelaţia Lynx, în preajma unei găuri negre de 20 de miliarde de ori mai mare decât Soarele nostru. Întrucât regiunea prezintă foarte mult gaz și umiditate, cercetătorii au observat că quasarul emite un volum uriaş de apă. Întreaga zonă deține cca. 140 de trilioane de ori mai multă apă decât toate oceanele la un loc de pe Pământ. De asemenea, în imensul disc cu vapori de apă au fost localizate stele tinere aflate în procesul de formare. Alcătuirea stelelor în discurile de apă, gaz şi praf a fost înregistrată şi la alte galaxii, inclusiv la Calea Lactee. Aici au fost observate emisii strălucitoare de raze X din centrul găurii negre Sagittarius A* şi, în mod similar, se consideră că aceasta este responsabilă pentru formarea discului galactic și a stelelor. Totodată, cercetători au constatat că există o relație misterioasă între masa găurii negre din centrul unei galaxii și masa galaxiei în sine, ca și cum formarea celor două este reglementată de același proces. Mai mult, datele studiilor efectuate de Dr. Jan Boeyens de la Universitatea Pretoria și ale Dr. Francis Thackeray de la Universitatea Witwatersrand din Africa de Sud arată că spațiul-timp al galaxiilor (ex.: Galaxia Whirlpool M51) este în formă de spirală și că acesta este menținut într-o ordine bine prestabilită cu ajutorul secțiunii de aur. Cu alte cuvinte, omniprezența proporției phi este o caracteristică intrinsecă a spațiului-timp, drept urmare liniile câmpurilor găurilor negre-quasar formează spirale energetice locale de spațiu-timp asemeni unui foietaj. Acolo unde concentrațiile sunt puternic torsionate astronomii le pot vedea, numindu-le particule de gaz, apă, praf cosmic și chiar stele.

În acest sens, NASA și de la alte centre de observare cosmică iau în considerare posibilitatea existenței găurilor negre-quasari și în interiorul planetelor și sorilor. De pildă, tot mai mulți astrofizicieni cred că o gaură neagră-quasar ar putea fi și în interiorul Pământului. Similar, și în interiorul celorlalte planete, chiar dacă sunt gazoase precum Jupiter sau Saturn. În aceste cazuri, prezența curenților celor două forțe „atrage și împinge” și a găurilor negre-quasar ar putea explica nu doar crearea câmpurilor electromagnetice ale planetelor, dar și căldura lor internă, precum mișcările tectonice ce conduc la erupțiile vulcanice și la formarea continentelor. De asemenea, există teorii potrivit cărora o gaură neagră ar putea exista şi în centrul unui sistem solar şi ar putea menţine planete pe orbita sa. În acest sens, astrofizicienii ne asigură că posibila prezenţă a unei găuri negre în interiorul Soarelui nu constituie motiv de panică, întrucât planetele ar fi atrase de câmpul astrului ca şi până acum, dacă îşi păstrează actualele orbite. Drept urmare, bolta cerească cu toate constelaţiile sale rămâne aceeaşi, stelele din Calea Lactee continuând să orbiteze ca şi până acum în jurul super masivei găuri negre Sagittarius A*.

Beneficiile și proprietățile metalului medicinal - Cuprul

General / 06 February 2020

rezumat Cuprul se deosebește prin culoarea sa roșie, deși în foițe extrem de subțiri apare, prin transparență, albastru-verzui. Metalul este moale, rezistent la rupere, conduce căldura și electricitatea. Conducând electronii, cuprul poate genera un câmp electromagnetic mai puternic sau poate fi influențat de un alt câmp electromagnetic existent. Datorită acestei capacități, metalul izolează câmpul electromagnetic uman de radiațiile exterioare (ex.: de la televizor, computer, telefon etc.). Folosind o alimentație bazată pe legume și fructe, cuprul contribuie în echilibrarea sănătății.

De pildă,

 • contribuie la formarea globulelor roșii
 • alături de vit. C, Zn, Fe, cuprul este implicat în procesul de sintetiză al proteinelor din organism
 • purifică și alcalinizează apa
 • combate anemia – ajută în asimilarea fierului din alimente și suplimente
 • recunoscut pentru valențele sale antimocrobiene, antioxidante - îndepărtează radicalii liberi din organism, acei produși secundari "deșeuri" rezultați în urma procesului de oxidare a alimentelor. De asemenea, ajută și în procesul de slăbire, întrucât intensifică metabolismul, arderea și eliminarea depozitelor de grăsimi (ex.: celulele adipoase). Astfel, previne îmbătrânirea prematură a organismului.
 • excelent antiinflamator în cazurile bolilor intestinale  elimină aciditatea, indigestia, gastrita, balonarea și constipația. De asemenea, distruge și inhibă răspândirea bacteriilor precum E-coli.
 • stimulează digestia, absorbția și nutriția
 • excelent antiinflamator și în cazurile durerilor sistemului scheletic (ex.: reumatism, artrită, osteoporoză). Este recomandat în consolidarea oaselor întrucât ajută la refacerea cartilajelor, tendoanelor și a țesutului conjuctiv
 • benefic în controlul anabolismului, hematopoiezei și a activității sistemului nervos central
 • alături de vit. C, Zn, Fe, cuprul stimulează activitatea cerebrală, protejează sănătatea sistemului nervos și creierului  
 • are un rol important în sintetizarea melaninei, aceasta din urmă având funcția de a proteja de radiațiile solare și de a oferi culoare pielii, ochilor și părului;
 • întărește rădăcina firelor de păr, prevenind astfel căderea și albirea sa prematură 
 • restabilește aspectul și sănătatea pielii – este necesar în producția colagenului; o ajută să rămână tânără mai mult timp, prevenind inclusiv bolile de piele
 • însănătoșește rănile – fiind antiinflamator, antibacterian și antiviral, întărește sistemul imunitar și susține corpul în crearea de noi celule
 • reduce riscul bolilor cardiovasculare – contribuie la reglarea presiunii sângelui, ajutând totodată la scăderea trigliceridelor și colesterolului
 • fiind un excelent conductor al căldurii, cuprul are capacitatea de a capta noi frecvențe electromagnetice, ajutând astfel la creșterea vibrației și a energiei în organism, aducând echilibru și armonie
 • la nivelul sistemului circulator, cuprul influențează circulația venoasă (împreună cu acidul carbonic) și circulația arterială (împreună cu fierul). Dacă există carențe ale Cu-lui în organism, apar tulburări vasculare și trofice care duc la degenerescență, boala Parkinson, scleroză în plăci, tremurături, dureri musculare. La nivelul sistemului venos, cuprul favorizează circulația venoasă ascensională (de întoarcere) și mărește tonusul venelor
 • benefic pentru sistemul neurovegetativ, aparatul respirator și tiroidă. Tulburările neurovegetative care apar se manifestă prin apatie și indiferență, urmate de crize de angoasă. Suplimentarea cuprului în organism echilibrează destul de repede aceste mecanisme.
 • benefic și pentru sistemul rinichi-suprarenale. Viața sentimentală și emoțională (de ex.: stresul, mânia, frica, rușinea, lipsa de căldură sufletească) influențează activitatea rinichilor și a suprarenalelor. În cazul carenței de cupru se remarcă o "aplatizare" evidentă a vieții emoționale a ființei umane. Aparatul renal (inclusiv al glandelor suprarenale) este în directă legatură cu energiile și frecvența subtilă a planetei Venus, respectiv cu iubirea. Astfel, cuprul, impreuna cu azotul si sub influenta fierului, stimuleaza metabolismul renal.
 • impulsionează sistemul neurosenzorial - cuprul mărește sensibilitatea organelor de simț, stimulând procesele anabolice ale materiei nervoase
 • întărește sânii 
 • Administrare: apa cu ioni de cupru se bea dimineața pe stomacul gol doar când Luna se află în perioada de creștere (fazele Lună Nouă-Lună Plină, respectiv 14 zile); după minim 34 minute - maxim 55 minute se poate mânca.

Acțiunea complexă la nivelul ființei umane a acestui metal medicinal, cuprul, este tratată detaliat în seria de articole "Cuprul I-X" publicată atât în revista Cosmos, nr. 139 - 148, precum și aici pe blog. 

Cuprul (I)  I  Cuprul (II)  I  Cuprul (III)   I  Cuprul (IV)  I  Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I  Cuprul (VIII)  I  Cuprul (IX)  I  Cuprul (X)

Lectură placută!

Cuprul (I)

General / 02 February 2020
© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 139, februarie 2019
*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România


Viața omului și destinul său se desfășoară în funcție de informația pe care individul și-a structurat-o în propria-i conștiință, conform experienței cumulate și credinței sale în divinitate. Dezordinea funcțională, oboseala și boala se manifestă din cauza îndepărtării omului de Dumnezeu, care se află în el însuși - Spiritul. Îndepărtându-se de el însuși, deși îl are mereu pe Dumnezeu în interior, a apărut ceea ce azi numim stres. „În tumultul vieții cotidiene, aproape nimeni nu și-a dat seama că stresul este produsul propriilor minți, căci mentalul nostru este cel care operează de o așa manieră, încât marea majoritate a oamenilor ajung victimele propriilor concepte intelectuale, morale și de natură laică. [...] oamenii devin sclavii lucrurilor pe care le inventează, pe care le produc și le concep cu ajutorul activității mentale. Omul obișnuit nu-și dă seama că nu mintea este cea care emite gândurile, ci are doar rolul de a prelua acele gânduri ce vin din spirit. [...] Mentalul uman poate suferi deformări într-atât de mari, încât unii pot ajunge la grave dezechilibre care le pot pune sănătatea sub semnul întrebării. Toți terapeuții din lume știu că toate bolile apărute la ființa umană își au cauza în deformarea funcției Mentalului, mai precis în modalitatea eronată prin care Mentalul interpretează o serie întreagă de elemente ale vieții cotidiene, de la relația cu cei din familie și până la complexele situații din viață cu care fiecare dintre noi se confruntă. [...] Starea normală a oricărui om este cea pozitivă, deoarece acesta este sensul întregii Creații – sensul pozitiv – creativ, și rezultă că persoana care manifestă gânduri negative, fie de teamă, fie că urăște pe cineva, își face singură rău. [...] Și astfel persoana își creează singură premizele autodistrugerii, în cazul în care va continua să manifeste o gândire preponderent negativă. Mai mult decât atât, precum spunea și Iisus, acel om va lega stările sale și pe Pământ, și în Ceruri și nimeni nu-l va putea ajuta, nici cel mai Mare Maestru al Universului, dacă omul în cauză nu renunță la șablonul gândirii negative. Este normal ca o gândire negativă să provoace boala, în timp, la fel cum gândirea pozitivă menține o stare bună a sănătății. [...] Există metode specifice pentru a scăpa de modelul negativist al gândirii, cum ar fi autosugestia pozitivă, însă nu este suficient, deoarece putem constata că, după o vreme, gândirea negativă tinde să reapară, mai ales când avem de-a face cu situații care ne reamintesc de ceva neplăcut din trecutul personal, ori dacă stresul zilnic crește peste cotele suportabilității. Cum pot fi rezolvate asemenea situații [...]? Este evident că nu prin metode care țin de nivelul Conștientului, ci prin metode și tehnici care au legătură cu undele Omega, cu Supraconștientul, deci cu Spiritul.” („Mobilis in Mobile”, Contele Incappucciato, Editura Orfeu 2000, București). Mai mult, potrivit științei spirituale alcătuirea și structura ființei umane este aceeași cu cea a Universului, bineînțeles la o scară diferită, așadar  cunoascându-ne pe noi înșine, vom cunoaște și Universul, și vice-versa. În consecință, dacă vom crede că divinul există doar la exterior și nu există și în noi înșine prin Spiritul divin, nu pierdem nimic, dar dacă vom crede că dinivul există și în noi, vom câștiga enorm.

În călătoria spre Sine și Univers, precum și pentru tratarea unor afecțiuni energetice concomintent cu  protejarea de cele negative, se recomandă și metalele medicinale, de pildă cuprul. Acesta ne surprinde cu abilitatea sa de a capta frecvențe mari chiar și în cazul câmpurilor electromagnetice slabe. Deosebindu-se prin culoarea sa roșie caracteristică și care în foițe extrem de subțiri apare, prin transparență, albastru-verzui, acest metal este moale, rezistent la rupere, conduce căldura aproape la fel de bine ca argintul și, de asemenea, electricitatea. Conducând electronii, cuprul poate genera un câmp electromagnetic mai puternic sau poate fi influențat de un alt câmp electromagnetic existent. Datorită acestei capacități, metalul creează un echilibru în câmpul electromagnetic uman, dar totodată este des utilizat de tehnologia contemporană la firele și cablurile HDMI, USB, ale încărcătoarelor de telefon, ale prelungitoarelor etc., întrucât un singur fir de cupru constituie o antenă doar prin simplul fapt că poate capta undele electromagnetice care ulterior pot fi amplificate folosind un radio sau un Tv. De exemplu, dacă întindeți un fir subțire de cupru pe o distanță mare, de pildă între două blocuri, se creează diafonie și aveți șanse destul de mari să prindeți frecvența joasă a undelor radio dintr-un județ vecin sau chiar dintr-o țară învecinată și să ascultați știrile și muzica de acolo. Dar, dacă firele de cupru sunt torsadate (două fire răsucite), se elimină efectul de antenă prin anularea interferenței electromagnetice. Cu cât numărul de răsuciri crește de-a lungul unui metru, frecvența radio anterior recepționată nu mai poate fi captată, iar efectul de diafonie este eliminat mai tare. Drept urmare, nu mai există rezonanță, iar interacțiunea pe aceeși frecvență radio dintre circuitele de telecomunicații este perturbată. Semnalele transmise pe un circuit nu mai pot fi perceptibile pe circuitele anterioare cu frecvență joasă și nici ascultarea știrilor și a melodiilor din locația respectivă nu mai este posibilă. Însă, odată cu creșterea numărului de răsuciri a firului, cuprul constituie o antenă pentru noi unde electromagnetice cu frecvențe mai înalte.

Astfel, schimbând frecvența de recepție a undelor electromagnetice și semnalelor radio, s-au putut constata că efectul și structura de răsucire al firului de cupru sunt în directă legătură cu captarea undelor răsucite aferente giganticelor câmpuri magnetice ale corpurilor cerești (sori, planete, găuri negre etc.). De exemplu, rotirea Soarelui în jurul propriei axe și deplasarea sa prin spațiul galactic determină învârtirea și răsucirea imensului câmp solar, respectiv deplasarea spiralată a plasmei de-a lungul și în jurul liniilor magnetice răsucite. O structură similară răsucită și spiralată s-a constatat și la puternicul câmp energetic al Pământului. Ca și la astrul luminos, liniile magnetice terestre se curbează, se răsucesc și se spiralează foarte mult în dreptul polilor magnetici; ca atare, ele ies pe la polul sud magnetic, se răsucesc odată cu rotirea în jurul propriilor axe și se îndreptă spre polul nord magnetic. Mai mult, s-a descoperit că o dată la fiecare opt minute liniile magnetice cu polaritate sudică ale câmpului solar sunt atrase și se unesc cu liniile magnetice cu polaritate nordică ale Pământului, moment în care o parte din electronii și ionii gazului electrificat sunt transferați către liniile magnetice ale planetei, aducând astfel, plasmă în atmosfera (stratosfera și ionosfera) terestră. Aceste rotații și polaritățile opuse ale câmpului magnetic sunt percepute și de animalele și păsările migratoare, motiv pentru care ele cunosc itinerariul de la o destinație la alta, precum și momentul sosirii primăverii în respectivele locații. Procesul deplasării lor este tot unul de ordin diafonic dar la scară planetară, întrucât ele ascultă și se deplasează de-a lungul liniilor și undelor magnetice terestre, așa cum și electronii și ionii circulă de-a lungul liniilor magnetice. Când polii magnetici și liniile magnetice se deplasează pe suprafața planetei, se schimbă și traseul migrator.

Răsucirea și spiralarea predomină și în câmpul electromagnetic uman, drept mărturie fiind propriul ADN, de-a lungul acestor spirale fiind construită întreaga structură a corpului fizic. Potrivit neuropshiatrului român Dumitru Constantin Dulcan, câmpul energetic spiralat al Pământului, ADN-ul și sistemul nostru imunitar sunt distruse în urma stresului și a gândurilor noastre negative. Acestea din urmă emit radiații nocive în corp, în atmosfera terestră și se propagă mai departe în toate direcțiile în Univers, declașând bolile de care este afectată omenirea. Numai unirea cu Sinele divin și gândurile bune pot vindeca, întrucât se induce o viteză mai mare de rotație a atomilor în jurul propriilor axe; prin urmare, ADN-ul se va spirala și mai mult, va scădea masa materiei, va crește energia și frecvența de vibrație. Ființa umană se va afla într-o nouă etapă de armonie și diafonie cu planeta. Utilizând și cuprul, fie cel existent deja în corp, fie sub o formă auxiliară (bijuterie, tehnologie etc.) omul va fi ajutat în procesul său de captare a noilor unde electromagnetice sub toate formele, de exemplu cunoaștere, relații sau evenimente.

Următor: Cuprul (II)  

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)

Cuprul (II)

General / 02 February 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 140, februarie 2019
*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România


Structura energetică a fiecărei ființe umane permite inimii, creierului, metalelor medicinale din corp sau de pe corp (bijuteriile din aur, argint, cupru etc.) să emită și să recepționeze undele cosmice și telepatice în mod simultan. Aceste unde se propagă prin propriul corp și în spațiu-timp pe distanțe astronomice cu o viteză infinită și instantanee. Ele se caracterizează prin energie și informație afectivă, olfactivă, auditivă și vizuală. Însă, recepția sau emisia poate fi bruiată de un conținut informațional neadecvat sosit sau transmis fie pe calea gândurilor negative, fie pe frecvența electromagnetică a actualei tehnologii. În acest sens, trebuie amintit sfatul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan potrivit căruia gândurile negative fac rău îndeosebi celui care le emite. De pildă, 5 minute de furie față de o anumită persoană conduc la vampirism energetic, la epuizarea rapidă a energiei și blochează sistemul imunitar pentru minim 6 ore. Ca atare omul și societatea contemporană trebuie să învețe să își păstreze calmul sufletesc de care vorbește Zamolxe în legile belagine. Cât despre frecvența utilizată de radiațiile electromagnetice emise de milioanele de surse tehnice contemporane (ex.: bec, priză), aceasta este mult mai dăunătoare câmpului energetic al organismelor vii decât chimicalele din alimentație sau cele rezultate din activitățile industriale. În timp, ele conduc la depresie, greață, tulburarea somnului, scăderea aucuității auzului și văzului. Bunăoară s-a constatat și efectul nociv al radiațiilor telefoanelor mobile aflate în imediata proximitate a capului, acestea perturbă funcționarea sănătoasă a creierului, în special puterea noastră de recepție, de analiză și decizie privind activitățile creative, motiv pentru care, de pildă, este interzisă utilizarea acestui obiect în timpul ședințelor sau în avion. Așadar, evoluția actualei tehnologii cumulată cu propagarea propriilor gânduri negative (ex.: ura, insulta, înjuratul, gelozia, invidia, bârfa) determină agresarea propriului câmp energetic și totodată îl fac vulnerabil în fața atacturilor energetice din partea altor semeni. 

Doar transmisia și recepția emoțiilor, sentimentelor și gândurilor telepatice pozitive nu poate fi bruiată de nici un fel, mai ales că la geneza lor este Spiritul, acea lumină și inteligență divină situate superior nivelului de organizare a materiei vii. Bineînțeles, astfel, și potențialul și protecția oferită de cupru cresc exponențial. Indiferent de sursa de proveniență, umană sau frecvența electromagnetică utilizată de tehnologia contemporană, componenta energetică a metalului va vibra și va atrage enorm de multe unde informaționale benefice și necesare în viața omului. Pe cele nocive le va reflecta, așa cum oglinda reflectă și redirecționează o rază laser. Fenomenul este frecvent întâlnit, de pildă și frunza copacului este tot un transmițător-receptor. Primăvara ea absoarbe toată radiația solară prin procesul de fotosinteză, însă o respinge pe cea verde, drept urmare o vedem verde. Toamna, însă, procesul se schimbă: frunzele absorb tot spectrul de lumină, însă în funcție de speciile de copaci, unele unde sunt reflectate. De exemplu, frunzișul cireșului respinge undele roșii, ca atare noi percepem coroana copacului ca fiind roșie; cel al plopului respinge pe cele galbene, prin urmare îl vedem galben. Mecanismul este utilizat și de către avioanele și submarinele care scanează relieful planetei, dar le era familiar și strămoșilor noștri din neolitic (ex.: cultura Cucuteni), din antichitate și chiar și celor din perioada medievală. V-ați întrebat vreodată de ce, de exemplu, dacii purtau bijuteriile din aur sau din cupru când pe piele, când peste mâneca cămășii, a iei sau peste pantalonii-ițari? Sau v-ați întrebat de ce pictorii îi prezintă pe strămoșiii noștri sau pe marii voievozi cu lanțuri sau bijuterii atașate sumanelor și pălăriilor? Secretul este tot lumina și intenția (scopul). Dacii purtau brațările peste haine pentru că era iarnă, vara le purtau direct pe piele. Scopul era să capteze cât mai multă lumină. Datorită rotației și înclinației planetei avem anotimpurile. Soarele răsare iarna la SE și apune la SV, pe când vara astrul urcă mai mult pe bolta cerească și răsare de la NE și apune la NV, doar la echinocții el răsare și apune la estul și vestul propriu-zis al planetei. În acest fel, strămoșii noștri erau mereu racordați și mențineau o conexiune echilibrată cu Spiritele stelare, de exemplu cu cel al Soarelui, al planetei Gaia (ex.: natura și toate viețuitoarele ei) și Spiritul propriu din fiecare ființă umană. Toate câmpurile electromagnetice astrale erau îngemănate armonios și în deplină concordanță cu gândurile lor telepatice positive, blocând și transformând energiile dăunătoare. Astfel, având lumina de la Sine și de la astre, precum și elemente auxiliare (ex.: brățări, conoronițe, etc.) emisia și recepția gândurilor se propaga atât instantaneu între semeni, cât și pe distanțe astronomice infinite către străbuni. Numai plasticul (ex.: hainele cu textile sintetice), câmpurile electromagnetice artificiale și gândurile negative blochează și creează dezechilibre în Univers, în natură și în corp, drept urmare azi purtăm aceste accesorii doar pe piele.

Anterior: Cuprul (I)  I  Următor: Cuprul (III)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)

Cuprul (III)

General / 02 February 2020
© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 141, februarie 2019
*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România


Strămoșii noștri au învățat de la străbuni despre cele trei stări vibraționale principale ale gândurilor, respectiv cea electrică, magnetică și materială, aceasta din urmă dând naștere la masa, spațiu și timp. Răspândirea gândurilor ființei umane era comparată și studiată cu ajutorul vibrațiilor produse de instrumentele muzicale, de pildă lira sau flautul. Ca atare, au înțeles că fiecare gând pozitiv sau negativ înmagazinează energie și informație, că vibrează în mișcări spiralate pe note muzicale, că influențează vremea, că se răspândește pe distanțe nelimitate cu viteză instantanee și că se materializează. Mai mult, asemeni sunetelor, gândurile interferează și cu cele emise de alte ființe vii indiferent de locația acestora. Drept consecință, sunt absorbite sau respinse de destinatar și se întorc către expeditor.

Fenomenul interferenței este observat și în alte situații, de pildă la lansarea simultană a cel puțin două pietricele într-un vas cu apă sau într-un lac, precum și la lumina stelelor. În primul caz, avem o imagine 2D a procesului. În punctele de cădere a pietricelelor într-un vas cu apă sau într-un lac crează vortexuri[1] în apă[2]; totul începe a vibra și a se mișca; apa de la suprafață capătă forma undelor. În timp ce se propagă, ele interferează și pe alocuri se unesc; atunci când ajung la marginile vasului sau la mal, forța vortexului întâmpină o nouă stare energetică, drept urmare undele nu mai pot înainta și atunci spiralarea apei creează acele valuri arcuate (Kevin Helmholtz waves). Impactul creat între cele două câmpuri energetice, determină ca valul să se întoacă la locul de lansare. La fel este și în cazul astrelor, acestea oferind o perspectivă 3D de mişcare mai amplă. Indiferent dacă steaua este vizibilă pe boltă sau dacă nu mai există din punct de vedere fizic sub forma pe care o știam, energia, lumina și informația emisă călătoresc în continuare prin timpul și spațiul cosmic; acestea se întâlnesc și se încrucișează cu lumina altor aștri. Astfel, lumina este absorbită și se reflectă și în corpurile cerești din apropiere, drept consecință o parte din energia undelor se întoarce de unde a plecat. Similar este și cazul astrelor din sistemul nostru solar. De exemplu, Soarele se rotește în jurul propriei axe și concomitent se deplasează prin galaxie, transmițând astfel lumina prin mișcările spiralate ale liniilor câmpului magnetic; ca atare, lumina sa este vizibilă planetelor și altor corpuri cerești aflate la distanțe mici sau mari, dar datorită efectelor de interferență el se uneşte cu liniile spiralate ale câmpului magnetic terestru şi a altor planete, manifestându-se astfel sub forma celor trei stări: cea materială (corp ceresc), cea energetică electrică și cea energetică magnetică. Astfel, planetele absorb fotonii şi din energia solară şi totodată reflectă unele unde, ca atare o parte din energie revine la Soare. De exemplu, luminozitatea Lunii. În consecinţă, câmpurile magnetice ale planetelor au reacţionat precum valurile apei, forma fizică a planetelor asemănându-se din punct de vedere fizic cu pietricelele. Astfel, materia este ecoul prezenţei fizice ale astrelor sau pietricelelor în timpul şi spţiul cosmic.

 

Tot în forme vortex se extind și gândurile pozitive, oferind o sănătate echilibrată. Cele negative pot îmbolnăvi, îndeosebi sursa emițătoare, creându-i adevărate tornade energetice în propriul câmpul auric și paralizându-i sistemul imunitar. De altfel, și oamenii de știință contemporani au concluzionat că omul este suma emoțiilor, sentimentelor, gândurilor și faptelor sale. De voința noastră depinde, atât la nivel personal precum și la nivel de națiune, dacă dorim sau nu, să fim sănătoși și prosperi. Strămoșii noștri au pătruns deja misterul gândurilor pozitive şi ce credeţi că au descoperit? Au constatat că doar gândurile pozitive menţin calmul sufletesc și oferă liniște minții. Dând ascultare legilor zamolxiene au învăţat să acorde mai multă importanţă sufletului şi să îşi auto-controleze impulsurile, emoţiile şi gândurile. Cu această ocazie amintesc legea belagină nr. 19: „Rămâi mereu în răcoarea sufletului tău, dar dacă mânia se aprinde în tine, ia seama ca nu cumva să treacă de vorba ta. Mânia vine din teamă și nu a locuit dintru început în inima ta; dacă nu crește prin trufie, ea se întoarce de unde a plecat. Trufia închide poarta înțelepciunii, iar cel trufaș se pune singur lângă dobitoace. Înțelepciunea este mai prețuită decât toate cele ce se văd cu ochii, ea este aurul minții și sufletului tău și este rodul cunoașterii udată de vreme”. Şi legea belagină nr. 21: „Mergi la izvor când sufletul ți-e aprins, scormonește în apa limpede și așteaptă până ce devine iarăși curată. Așa se va duce și aprinderea sufletului tău, precum tulburarea aceea. (Contele Incappucciato-„Legile Belagine”, Editura Sananda, 2012). Mai mult, cunoscând deja şi mecanismul interferenţei gândurilor şi a câmpurilor astrelor, şi-au dat seama de uniunea gândurilor ce se realizează între semeni şi cu fiinţele astrale. Cu alte cuvinte, au descoperit telepatia. Pentru amplificarea procesului telepatic, strămoşii noştri ţineau cont, nu doar de calmul sufletesc, ci şi de liniştea câmpului energetic solar (de ex.: monitorizau furtunile solare) precum şi de liniştea câmpului magnetic şi electric terestru (de ex.: evitau războaiele, conflictele, controlau vremea). În acest sens, au descoperit ca transmisiile telepatice aveau o mare acurateţe când cerul era senin şi lumina solară ajungea la intensitate maximă în preajma orei 14. Pentru amplificarea procesului transmiterii şi recepţionării simţurilor şi gândurilor telepatice au utilizat şi cristalele, aurul şi cuprul în forme variate, (de ex.:brăţări, cercei, coliere). Fiecare individ având aceste dispozitive, s-a reuşit captarea şi conectarea în mod conştient la câmpul energetic al Geei şi totodată unirea simţurilor întregii comuntăţi geto-dace într-o singură reţea mental colectivă. Gândurile se propagau instantaneu atât între semeni, precum şi pe distanţe infinite către fiinţe astrale. Fiecare om avea acces la sentimenele şi gândurile oricărui alt om din Dacia, şi chiar de pe alte planete. Este ca şi cum dumneavoastră aţi avea acces la aura şi creierul oricărui om din România sau de pe planetă şi reciproca, oricare om din ţară sau toţi cei 7 miliarde de oameni de pe planeta ar avea acces la aura şi creierul dumneavoastră. Vă daţi seama ce impact ar fi asupra propriei aure și asupra întregii omeniri? Nu ar mai fi secrete, minciuni şi nimeni nu ar putea ascunde nimic, totul s-ar cunoaşte. Simpla intenţie de a fura, ar fi ştiută din momentul emiterii gândului. Acelaşi procedeu se regăseşte şi la plante. De exemplu, componenta electrică a aurei plantei Phitologica electrica din pădurile tropicale din Nicaragua, se extinde în spațiu până la 2,5 metri detectabili cu un galvanometru, în funcție de intensitatea luminii solare, atingând valoarea maximă în jurul orelor 14. Electricitatea generată de plantă este suficient de puternică, pentru a tine animalele erbivore la distanță. [3] 

[1] https://aip.scitation.org/doi/10.1063/1.868352 The three‐dimensional vortex structure of an impacting water drop

Physics of Fluids 6, 564 (1994); https://doi.org/10.1063/1.868352

Bill Peck and Lorenz Sigurdso https://aip.scitation.org/doi/10.1063/1.868352

[1] Ji San Lee, Su Ji Park, Jun Ho Lee, Byung Mook Weon, Kamel Fezzaa, Jung Ho Je - “Origin and dynamics of vortex rings in drop splashing”, Nature Communications volume6, Article number: 8187 (2015) Published: 04 September 2015, https://www.nature.com/articles/ncomms9187

[1]“Partea invizibilă a omului, pe înţelesul tuturor”- V. Rudan,07.07.2015,  https://jurnalparanormal.ro/content/partea-invizibil%C4%83-omului-pe-in%C8%9Belesul-tuturor

Anterior: Cuprul (II)  I Următor: Cuprul (IV)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)

Cuprul (IV)

General / 02 February 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 142, februarie 2019
*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, România


Afirmația protecției oferită de electromagnetismul cuprului în timpul comunicărilor pe calea undelor radio sau telepatice intradimensionale și interdimensionale este justificată și din punct de vedere științific. De pildă, în urma unor cercetări făcute în secolul trecut, îndeosebi în perioada Războiului Rece, când U.R.S.S. și aliații săi, pe de o parte, și pe de altă parte S.U.A. și aliații săi, se aflau în tensiuni și confruntări politice și ideologice, s-a dezvoltat tehnologia spionajului menită să contracareze, după caz, ascensiunea sovietică sau americană. Aceștia din urmă se temeau că rușii le-ar putea ataca telecomunicațiile, mai ales că în anii ’50 transmiterea și recepția informațiilor se realiza numai prin intermediul cablurilor subacvatice și pe unde radio. Dacă rușii ar fi atacat cablurile, atunci americanii ar fi rămas doar cu undele radio. Ca atare, echipa de cercetători condusă de profesorul Walter Morrow din S.U.A. a venit cu următoarea soluție: Pământul să posede un reflector permanent de unde radio, cu ajutorul unui inel de linii de cupru montat pe orbită. Fiecare fir de cupru avea 1,8 centimetri lungime şi transmitea jumătate de undă pentru o transmisie de 8 Ghz de pe Terra. Fiecare filament de cupru reprezenta echivalentul unei antene bipolare și acționa omnidirecțional, amplificând, după caz, emisia sau blocajul datelor.  Informațiile dobândite de către cercetătorii civili și militari referitoare la activitatea bipolară a inelului de cupru în jurul planetei Pământ au fost, din păcate, clasificate ca fiind secrete. În comunicatul de presă s-a declarat doar ca din punct de vedere funcțional fenomenul de propagare a informatiilor pe calea undelor radio și pe cale telepatică, precum și cel de blocare a spionajului sau al atacurilor cu informații false, au avut success. În ciuda reușitei, proiectul a trebuit stopat, necesitând jurisdicție și acorduri internaționale privind spațiul terestru și extraterestru din partea tuturor țărilor de pe planetă. 

Investigarea proprietăților cuprului a continuat, îndeosebi la scara individuală și de habitat. Ca atare, pornind de la cazuistica radiantă utilizată în trecut (ex.: strămoșii din antichitate, Atlantida etc.) și beneficiind de tehnologia contemporană, s-a constatat că și împrejmuirea terenului sau a casei, în funcție de polul nord și sud, cu sârmă de cupru autentică (Atenție la falsuri sau la combinațiile cu alte aliaje!), generează amplificarea câmpului electromagnetic existent, devenind mult mai capabil să protejeze de atacurile energetice cu frecvență joasă. Procesul este similar dacă pe chakre, la mâna sau la picior există dispozitive de protecție tot din cupru (ex.: brățări). Ca atare, gândurile cu vibrație nefastă, de pildă cele ale oamenilor invidioși, gelosi etc. sunt reflectate, întorcându-se tot la ei. 

Intervine însă procesul realizării conexiunilor neuronale – proces analog cu dezvoltarea personală spirituală, cu gradul de conștientizare, liniștea minții, pacea sufleteasca și cu elevarea sentimentelor. În funcție de acești factori, comunicarea cu entități din spațiile interdimensionale este amplificată în mod gradat sau exponențial, întrucât metalul are proprietatea de a împământa ființa și totodată de a o interconecta afectiv la un camp mental colectiv superior. Drept urmare, prin rezonanță cosmică, subiectul atrage în aura sa și la nivel de ADN energii benefice echilibrării stării de sănătate mentală, emoțională și fizică. Doar dacă memoria umană este structurată în mod deficitar din cauza gândurilor negative, procesarea datelor primite din dimensiunile superioare va suferi erori de interpretare. 

Totul depinde de educație primită sau auto-însușită. Chiar și cercetătorii concluzionează într-o notă optimistă, menționând că și la adulți se pot dezvolta și recupera abilitățile telepatice. 

Anterior: Cuprul (III)  I  Cuprul (V)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)

Cuprul (V)

General / 02 February 2020

© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 143, februarie 2019

*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, RomâniaOmul se naște cu o zestre genetică și spirituală uimitoare. Una dintre capacitățile uluitoare moștenite este auto-vindecarea bolilor. Deși transmisă pe cale genetică între generații, mulți oameni au ales să se îndoiască și să-și ignore propriul geniu, devenind inconștienți de adevărata lor putere lăuntrică. Drept urmare, ea a rămas într-o stare latentă pe parcursul vieții, aștepând să fie recultivată prin imaginație și creativitate și dezvoltată cu ajutorul energiilor propriului spirit divin.  

Cercetătorii, bioenergoterapeuții, șamanii, vindecătorii și studiile din ziua de azi demonstrează veridicitatea proprietăților cuprului, acesta fiind considerat unul din metalele favorite pentru stimularea vindecării, datorită capacității sale de a genera un câmp de forță atractor pentru vibrațiile iubirii, rezonând cu chakrele plexului solar și cu cea a inimi. Odată deschise aceste trasformatoare energetice, cuprul elimină blocajele și echilibrează polaritățile energiilor emise și recepționate, declanșând sistemul de auto-apărare împotriva oricărei agresiuni energetice. Drept urmare, ființa umană este împământată la energiile planetei și totodată conectată la spiritul său din dimensiunile superioare. Buna funcționare a organismului decurge în parametrii normali. De pildă, cea mai simplă metodă de terapie și de influențare a stării de sănătate este purtarea metalului ca bijuterie direct pe piele sau deasupra hainelor, îndeosebi ziua la lumina Soarelui. Sau, poate fi aplicat direct pe locul afectat, însă atenție la calitatea metalului (ex.: să nu fie combinat cu metale impure), la forma sa și la simbolul gravat. Cele mai utilizate forme sunt cercurile (ex.: medalioanele) și semicercurile (ex.: brățările), hexagoanele, spiralalele, romburile sau pătratele (ex.: coliere, cercei), fiecare având rolul său. Proprietățile metalului cresc, dacă acesta este activat prin curățare. Când cuprul vine în contact cu pielea sau cu zona organului, se deblochează puterea chakrelor și crește fluxul energetic atras din dimensiunile superioare, producând curenți electrici, ce influențează starea de sănătate a organului. Ca atare, noul flux electric generat curăță energetic organul și mediul, iar prin gândurile pozitive emise, energiile stagnante de la nivelul organului sunt transformate în lumină. Curățarea zonei se face timp de 5 sau 8 sau 13 sau 21 minute, după care se repetă procedura în fiecare zi timp de minim două săptămâni, până când organul afectat se reechilibrează. De pildă, ameliorați durerile sau echilibrați vitalitatea organelor dacă aplicați cuprul în zona rinichilior, a ovarele, a inimii, a tiroidei, a esofagului, a încheieturilor (în cazul artritelor), a tâmplelor (în cazul durerilor de cap). Datorită capacității sale de energizare, cuprul ajută și în anemie și la stimularea creierului, în transmiterea impulsurilor dintre neuroni, ca atare creierul se vascularizează, se reduc cheagurile de sânge (ex.: accidentele vasculare pe creier) și durerile de cap.   

Proprietățile sale de curățare și antibacteriene au atras atenția și în alte domenii. De pildă, în țările dezvoltate tot mai mulți proprietarii de piscine aleg să dezinfecteze apa cu argint și cupru, în loc de clor, întrucât această substanță a provocat alergii respiratorii (ex.: astm). În domeniul textilelor, producătorii de haine de lux fabrică veșminte ce se auto-curăță și nu necesită spălare. La baza acesor articole vestimentare, sunt fibrele textile naturale, precum bumbacul, combinate cu mici particule de cupru. S-a descoperit că mișcarea sub un cer senin, generează electricitate. De exemplu o plimbare într-o zi însorită, ajută cuprul să genereze fluxuri de electricitate care curăță hainele de impuritățile organice chiar în timp ce omul merge.

Anterior: Cuprul (IV)  I  Următor: Cuprul (VI)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)

Cuprul (VI)

General / 02 February 2020
© Andra Pătrăşcanu (Simionescu)*, Revista Cosmos nr. 144, februarie 2019
*S.C. Arta în Carpaţi S.R.L., Iaşi, RomâniaPornind de la bagajul de informații prezentat deja în numerele anterioare ale revistei Cosmos, considerăm necesară detalierea informațiilor prinvind capacitatea anti-oxidantă a cuprului sub forma de podoabă.

Pentru început menționăm că dincolo de energiile cosmice, telurice și interumane, principalul proces metabolic prin intermediul căruia organismul uman își procură energie, în vederea bunei funcționări a corpului fizic, este procesul de oxidare. Produșii secundari rezultați în urma acestui proces sunt generic denumiți „deșeuri” metabolice sau „radicalii liberi”. Dată fiind interacțiunea lor cu alte molecule interne (ex.: de la alcool, grăsimile nesănătoase) sau externe (ex.: microundele, fumul de țigară, gazele de eșapament), există riscul apariției afecțiunilor în organism. Pentru a neutraliza situația, organismul produce substanțe cu efect antioxidant, drept urmare când balanța dintre radicalii liberi și antioxidanți este menținută în parametrii optimi, corpul este sănătos; însă, când cantitatea de radicali liberi o excede pe cea a antioxidanților, corpul suferă (ex.: apariția oboselii cronice, imunitate scăzută, îmbătrânire precoce). Ca atare, pentru a combate efectul radicalilor liberi avem nevoie de antioxidanți. Puterea antioxidantă a organismului e stimulată de activitatea fizică (ex.: mișcare, plimbare, sport) și e diminuată de sedentarism. Cei mai importanți antioxidanți produși de organism sunt cele patru enzime: superoxid dismutaza – SOD, glutation peroxidaza, catalaza și metionin reductaza. Dintre acestea, prima este cea responsabilă de reducerea ratei de distrugere a celulelor de către radicalii liberi. Din punct de vedere chimic, există două forme de această enzimă: forma Cupru/Zinc SOD – care își exercită calitățile de antioxidant la nivel de citoplasmă – și forma Mangan – activă în mitocondrii. Nivelul său în organism tinde să scadă odată cu vârsta, ceea ce duce la creșterea cantității de radicali liberi. Drept urmare, enzima este preluată în organism și în forme auxiliare: fie pe cale internă (ex.: din orz verde, gemoderivat de muguri de coacăz negru, gemoderivat mlădițe de măceșe, gemoderivat muguri de mesteacăn pufos), fie pe cale externă prin absorbția cuprului de la bijuteriile realizate din acest metal. Mai mult, metoda antică de nutriție, absorbția lentă acestui metal prin epidermă, ion cu ion, se dovedește a fi mult superioară în acțiune, deoarece nu generează efectele secundare (ex.: greață, vomă) observate, de pildă, la administrarea suplimentelor de minerale orale, intramusculare sau intravenoase. 

Cercetările medicale recente demonstrează, de pildă, efectul antioxidant în cazul afecțiunilor cardiovasculare. În mod special, s-a constatat că singura enzimă antioxidantă capabilă să penetreze și dincolo de cele trei straturi ale pereților arteriali, către sângele din interior, este cuprul. Având la baza principiul forței centripete, arterele sunt vasele responsabile pentru transportul sângelui de la inimă către alte organe și țesuturi din corpul uman. Cu excepția arterelor pulmonare, care transportă sânge neoxigenat și produse reziduale, toate celelalte artere transportă sânge oxigenat. În consecință, cuprul este recomandat și hipertensivilor și hipotensivilor, atât pentru capacitatea sa de a echilibra nivelul de electricitate din corp, de a stimula producția de celule albe, reducând astfel radicalii liberi din sânge și curățând arterele, precum și pentru stimularea absorbției fierului, de pildă în cazul amețelilor sau anemiilor. Pentru acest efect, se recomandă purtarea brățării de cupru pe brațul stâng. Mai mult, dacă purtătorul este relaxat, stă întins pe spate în pat, cu capul la nord și cu brațul ridicat, va cunoaște în câteva minute o stare de liniște, o beatitudine, chiar și un somn adânc, întrucât vibrațiile inimii îs în armonie cu vibrațiile planetei. În astfel de momente, purtătorul poate trăi și revelații și stări de conștiință elevate prin conexiunile cu dimensiunile superioare. Pentru astfel de situații, îs recomandate și vasele și / sau brățările de cupru cu desene geometrice, cunoscute și ca Yantre la indieni.

Aidoma capacității de echilibrare și de protecție electrică oferită organismul uman de către o brățară de cupru, s-a descoperit că se pot proteja și clădirile de cutremure. Sistemul inovator este inspirat și de tehnologia prezentă deja de avioanele nedetectabile de către radare și are la bază principiul comun de propagare în undă. Utilizând cuprul și alte materiale, undele sunt absorbite și dispersate. Ca atare, un „înveliș” de apărare similar, așezat în jurul fundațiilor, protejează clădirile de efectele devastatoare ale cutremurelor. În experimentele de simulare realizate în laborator, cercetătorii au bombardat dispozitivul cu unde de frecvențe diferite, cuprinse între 30 și 150 Hertzi (vibrații pe secundă), corespunzând undelor ce se propagă la suprafața Pământului în caz de cutremur. Sistemul de protecție a absorbit și redirecționat undele în jurul zonei centrale, care rămas astfel protejată de efectele seismului.

Anterior: Cuprul (V)  I  Următor: Cuprul (VII)

Serie: Beneficiile și proprietățile metalului medicinal Cuprul - rezumat   I Cuprul (I)  I Cuprul (II)  I  Cuprul (III)  I  Cuprul (IV)  I Cuprul (V)  I  Cuprul (VI)  I  Cuprul (VII)  I Cuprul (VIII)  I Cuprul (IX)  I Cuprul (X)